Siirry sisältöön

Tietosuojaseloste

Tämä tietosuojaseloste kuvaa sitä, miten keräämme ja käytämme tietojasi.

Kuka vastaa tietojesi käsittelystä?

Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on Visiosto oy (y-tunnus: 3010084-6).

Tämä tietosuojaseloste ei koske henkilötietoja, joita käsittelemme palveluntarjoajana tai tietojen käsittelijänä yksityisten elinkeinonharjoittajien ja oikeushenkilöiden puolesta. Toimintaamme tietojen käsittelijänä ohjaa tietosuojasopimuksemme. Jos olet jonkin tällaisen tahon loppukäyttäjä, esimerkiksi työntekijä, sinun tulisi lukea heidän tietosuojaselosteensa ja osoittaa mahdolliset tietosuojaan liittyvät kysymykset heille.

Mitä tietoja Visiosto kerää

Tiedot, jotka saamme suoraan sinulta

Keräämme sinusta joitain perustietoja, joita tarvitsemme tuotteidemme tuottamiseen. Tähän sisältyy henkilötietojasi, kuten koko nimesi, henkilötunnuksesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja postiosoitteesi. Keräämme yhteystietojasi myös yhteydenpitoon kanssasi.

Maksutavastasi riippuen voimme kerätä myös maksutietojasi, kuten laskutusosoitteen ja luottokorttitiedot.

Keräämme lisäksi kaiken tuotteisiin lataamasi sisällön ja muut tiedostot, ja jos lähetät meille sähköpostiviestejä tai muuta viestintää, keräämme ja säilytämme nämä viestit.

Saamme kaikki nämä henkilötiedot sinulta.

Tietot, joita keräämme automaattisesti

Kun ostat tuotteitamme ja veloitamme sinua niistä, keräämme automaattisesti tietoa tilauksistasi kirjanpitojärjestelmämme kautta. Tämä tieto kerääntyy luonnollisesti osana sopimuksen täytäntöönpanoa.

Kun käytät verkkosivustoamme, keräämme automaattisesti tietoja siitä, miten käytät sivustoa. Näihin tietoihin sisältyy sivut, joilla vierailet, sivusto, jolta siirryit verkkosivustollemme, käyttämäsi selain, laitteesi käyttöjärjestelmä, laitteesi tyyppi (esimerkiksi onko laitteesi mobiililaite) ja maa, josta vierailusi tulee. Emme käytä evästeitä tai muita vastaavia tunnisteita tunnistamiseksi emmekä voi seurata käyttäytymistäsi eri verkkosivustoilla tai sovelluksissa. Muutamme IP-osoitteesi anonyymiksi päivittäin vaihtuvien avainten avulla.

Luomamme tai tuottamamme tiedot

Saatamme johtaa uusia tietoja muista keräämistämme tiedoista, joiden avulla voimme esimerkiksi päätellä todennäköisiä mieltymyksiäsi tai muita ominaisuuksiasi. Voimme esimerkiksi päätellä yleisen maantieteellisen sijaintisi (kuten kaupungin ja maan) IP-osoitteesi perusteella.

Tiedot, joita keräämme kolmansilta osapuolilta

Muut yritykset, joiden kanssa toimit: Saatamme kerätä henkilötietojasi kolmansilta osapuolilta. Näin voi tapahtua esimerkiksi, jos ilmoittaudut koulutukseen tai jos haluat saada tietoa Visiostosta joltakin kumppaniltamme. Visiosto ei osta henkilötietoja kolmannen osapuolen tiedonvälittäjiltä.

Palveluntarjoajat: Saatamme saada tietoja myös henkilötietojen käsittelijöiltä tai palveluntarjoajilta, jotka käsittelevät tietoja puolestamme, kuten maksujen käsittelijältä, joka käsittelee asiakkaidemme maksu- ja laskutustietoja.

Julkisesti lähteet: Saatamme saada tietoja myös julkisista lähteistä.

Kun sinulta pyydetään henkilötietoja, voit kieltäytyä. Jos päätät olla antamatta tai sallimatta tiettyjen tuotteiden tai ominaisuuksien edellyttämiä tietoja, ne eivät välttämättä ole käytettävissä tai täysin toimivia.

Mitä tietoja Visiosto ei kerää

Emme tarkoituksella kerää arkaluonteisia henkilötietoja, kuten rodun tai etnisen alkuperän, poliittisen mielipiteen, uskonnollisen tai filosofisen vakaumuksen paljastavat henkilötiedot, ammattiliittoon kuuluminen, geneettiset tiedot, biometriset tiedot, joita käsitellään ainoastaan ihmisen tunnistamiseksi, terveystiedot tai henkilön seksuaalista käyttäytymistä ja seksuaalista suuntautumista koskevat tiedot. Jos päätät kuitenkin tallentaa mitään arkaluonteisia henkilötietoja palvelimillemme, olet vastuussa kaikkien näitä tietoja koskevien säädösten noudattamisesta. Huomaathan, että vaikka tarjoamme monia tuotteita, jotka liittyvät tai joita voi käyttää poliittiseen toimintaan, emme kerää, varastoi tai käsittele mitään arkaluonteisia henkilötietoja rekistereissämme.

Jos olet alle 18-vuotias, et voi tilata tuotteitamme. Me emme tietoisesti kerää tietoja tai kohdenna toimintaamme alle 18-vuotialle.

Miten Visiosto käyttää tietojasi

Voimme käyttää tietojasi tuotteidemme tarjoamiseen, hallinnointiin, analysointiin ja hallintaan. Käytämme tietojasi esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

Keräämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja eri oikeusperustein, esimerkiksi suostumuksellasi ja tarpeen mukaan, jotta voimme tarjota käyttämiäsi tuotteita, harjoittaa liiketoimintaamme, täyttää sopimusvelvoitteemme ja lakisääteiset velvollisuutemme, suojella järjestelmiemme ja asiakkaidemme turvallisuutta tai täyttää muut oikeutetut etumme. Jos haluat pyytää suostumuksellasi käsittelemiemme tietojesi poistamista tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, otathan meihin yhteyttä.

Tuotteidemme tarjoamiseen ja hallinnointiin liittyvien henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus. Jos tarjottava tuote on fi-verkkotunnus, oikeudellisena perusteena on myös laki sähköisen viestinnän palveluista sekä verkkotunnusmääräys 68. Kirjanpidossa säilytettävien henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on lakisääteinen velvoite, muun muassa kirjanpitolaki.

Miten jaamme keräämäämme tietoa

Jakaamme henkilötietoja alla kuvatulla tavalla, myös suostumuksellasi tai tarpeen mukaan, jotta voimme harjoittaa liiketoimintaamme tai tarjota pyytämiäsi tai valtuuttamiasi palveluita. Lisäksi voimme jakaa kutakin edellä kuvattua henkilötietoryhmääsi alla kuvattujen kolmansien osapuolten kanssa seuraavia liiketoimintatarkoituksia varten:

Voimme jakaa henkilötietojasi tarvittaessa myös suostumuksellasi alla kuvatulla tavalla, jotta voimme tarjota tuotteitamme ja täyttää velvollisuutemme. Lisäksi voimme jakaa kutakin edellä kuvattua henkilötietoryhmääsi alla kuvattujen kolmansien osapuolten kanssa seuraavia tarkoituksia varten:

Julkiset tiedot

Joidenkin tuotteidemme kautta voi olla mahdollista asettaa tietoja julkisesti saatavaksi. Tiedot, jotka päätät asettaa näin julkisiksi, ovat jaettuja.

Jos olet tilannut tuotteen, jonka kautta voi saattaa sisältöä yleisön saataville, on sinusta kiinni, mitä tietoa haluat julkaista niiden avulla. Jos haluat julkaista tuotteiden avulla henkilötietoja, arkaluonteisia henkilötietoja tai luottamuksellisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteen tai salasanoja, hakukoneet voivat indeksoida ja kolmannet osapuolet käyttää tietojasi, emmekä me ole tästä vastuussa.

Verkkotunnusten rekisteröinnin yhteydessä osa henkilötiedoistasi rekisteröidään verkkotunnuksen yhteyteen, ja nämä tiedot ovat saatavilla julkisista verkkotunnusrekistereistä. Lähtökohtaisesti asetamme kaikki mahdolliset yksityishenkilöiden henkilötiedot tällaisissa rekistereissä salaisiksi.

Palveluntarjoajille

Jaamme henkilötietoja rajoitetulle joukolle palveluntarjoajia, jotka käsittelevät niitä puolestamme tarjotakseen tai parantaakseen tuotteitamme ja jotka ovat sitoutuneet tietosuojaselosteemme kaltaisiin tietosuojatoimiin allekirjoittamalla tietosuojasopimuksen tai tekemällä vastaavia sitoumuksia. Palveluntarjoajamme suorittavat maksujen käsittelyä, tiedonsiirtoa, turvallisuuspalveluita, tallennuspalveluita ja muita vastaavia palveluita. Palveluntarjoajamme voivat käsitellä tietoja Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolella. Jos haluat tietää, keitä palveluntarjoajamme ovat, katso sivumme alihankkijana toimivista henkilötietojen käsittelijöistä.

Turvallisuussyistä

Luovutamme henkilötietoja, jos uskomme, että se on tarpeen:

Lain vaatimaa paljastamista varten

Pyrimme läpinäkyvyyteen oikeudellisten prosessien ja lakisääteisten velvoitteiden noudattamisessa. Ellei laki tai oikeuden määräys estä meitä, harvoja pakollisia olosuhteita lukuun ottamatta pyrimme kohtuullisin keinoin ilmoittamaan sinulle kaikista lain pakottamista tai pakotetuista tietojesi luovuttamisista. Voimme luovuttaa henkilötietojasi tai muita sinusta keräämiämme tietoja viranomaisille, jos sitä vaaditaan vastauksena pätevään haasteeseen, oikeuden määräykseen, etsintälupaan tai vastaavaan viranomaismääräykseen tai jos vilpittömästi uskomme sen olevan tarpeen laillisten velvoitteidemme täyttämiseksi, omaisuutemme tai oikeuksiemme suojelemiseksi tai kolmansien osapuolien tai suuren yleisön oimauuden tai oikeuksien suojelemiseksi.

Kootut tiedot, jotka eivät ole henkilökohtaisia

Jaamme tiettyjä koottuja tietoja, jotka eivät ole henkilökohtaisia ja jotka kertovat, miten asiakkaamme ryhmänä käyttävät ja tilaavat tuotteitamme. Esimerkiksi tilinpäätökseemme sisältyy kuvaus eri tuoteryhmien liikevaihdoista tilikauden aikana.

Emme myy henkilötietojasi rahasta tai muusta vastikkeesta.

Miten pääset käsiksi keräämiimme tietoihin ja hallitset niitä

Jos olet jo asiakkaamme tai olet tilannut viestejä meiltä, voit tarkastella, päivittää, muuttaa ja poistaa perustietojasi ottamalla meihin yhteyttä. Voit myös hallita meidän sinusta keräämiämme tietoja ottamalla meihin yhteyttä.

Jos käsittelemme tietojasi, esimerkiksi kolmannelta osapuolelta saamiamme tietoja, etkä ole asiakkaamme etkä ole tilannut meiltä viestejä, voit tarkastella, päivittää, muuttaa ja poistaa henkilötietojasi ja vastustaa henkilötietojesi käsittelyä ottamalla meihin yhteyttä.

Jos olet jakanut tietojasi meille itse sellaisten tuotteiden kautta, joilla voit jakaa meille tietojasi, voit myös itse hallita näitä tietojasi näiden tuotteiden kautta.

Tietojen siirtäminen

Asiakkaanamme voit aina ottaa tietosi mukaasi. Voit ladata kaikki meillä sinusta olevat tiedot ottamalla meihin yhteyttä.

Tietojen säilyttäminen ja poistaminen

Yleisesti säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin on tarpeen tuotteiden tarjoamiseksi. Jos haluat irtisanoa tuotteesi tai poistaa henkilötietosi, voit ottaa meihin yhteyttä. Säilytämme ja käsittelemme tietojasi tarpeen mukaan laillisten velvoitteidemme täyttämiseksi, riitojen ratkaisemikseksi ja sopimusten täytäntöön panemiseksi, mutta lain edellyttämiä vaatimuksia lukuun ottamatta poistamme tietosi 90 päivän sisällä pyynnöstäsi.

Miten Visiosto suojaa tietojasi

Visiosto tekee kaikki kohtuulliset ja tarpeelliset toimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta käytöltä, muuttamiselta ja tuhoamiselta, tietojen tarkkuuden ylläpitämiseksi sekä tietojen oikean käytön varmistamiseksi. Jotta voimme suojata henkilötietojasi, pyydämme sinua käyttämään tuotteissamme vahvaa salasanaa. Älä koskaan jaa salasanaasi kenenkään kanssa tai käytä samaa salasanaa muilla sivustoilla tai tileillä.

Visioston tiedonsiirto on salattu SSH:lla tai HTTPS:llä (TSL). Tallennamme tietomme salatuille, salasanasuojatuille tallennusyksiköille ja työasemille, ja kun tietoja tallennetaan kolmannen osapuolen tallennuspalveluihin, ne salataan.

Mikään siirtotapa tai sähköinen tallennustapa ei ole sataprosenttisesti suojattu. Siksi emme voi taata niiden ehdotonta turvallisuutta.

Rajat ylittävä tiedonsiirto

Me ja henkilötietojen käsittelijöinä toimivat alihankkijamme voimme käsitellä tietoja sekä Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen sisällä että niiden ulkopuolella. Pyrimme lähtökohtaisesti käsittelemään henkilötietoja vain Euroopan unionissa ja Euroopan talousalueella.

Jotkin tuotteet, joita tarjoamme, vaativat kuitenkin tietojen siirtoa Yhdysvaltoihin tai muihin maihin. Tällöin tietojen siirto perustuu Euroopan komission vastaavuuspäätökseen kohdemaan tietoturvasta tai Euroopan komission päätökseen Yhdysvaltain tietosuojan riittävästä tasosta. Siirtäessämme tietoja Yhdysvaltoihin, käytämme henkilötietoja käsittelevinä alihankkijoina vain EU–U.S. Data Privacy Framework -sertifioituneita yrityksiä.

Yhteyshenkilö

Yhteyshenkilömme tietosuoja-asioissa on Gurmann Saini. Voit lähettää hänelle sähköpostia osoitteeseen gurmann.saini@visiosto.fi. Voit myös ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen visiosto@visiosto.fi.

Jos sinulla on huolia siitä, miten Visiosto käsittelee henkilötietojasi, ilmoitathan siitä meille viipymättä. Haluamme auttaa. Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä meillä sähköpostia. Vastaamme viipymättä.

Riidanratkaisu

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että sinun ja Visioston välille syntyy erimielisyyttä henkilötietojesi käsittelystä, teemme parhaamme ratkaistaksemme sen. Lisäksi sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Tietosuojaselosteen muutokset

Vaikka useimmat muutokset ovat todennäköisesti pieniä, voimme muuttaa tietosuojaselostettamme aika ajoin esimerkiksi toiminnan muuttuessa. Tätä selostetta on päivitetty viimeksi 21. helmikuuta 2024.

Yhteystiedot

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen visiosto@visiosto.fi.